Skift dekk i rett tid i Drammen

"Skift dekk i rett tid" er et velkjent ordtak som ikke mister sin relevans, spesielt for Drammen og omegn. Spesielt om vinteren er det avgjørende å ha riktige dekk for å møte de utfordrende værforholdene, selv på veiene rundt Drammen. Denne artikkelen gir deg innsikt i når du bør skifte til vinterdekk, hvilken mønsterdybde som kreves, og de fastsatte datoene for bruk av piggdekk, relevante for Drammen-borgere.

Når du skal skifte dekk, er det noe viktige å huske på?

Som sjåfør har du ansvar for at bilen din har godt nok veigrep hele året. Datoene som er nevnt her, er mer som veiledninger enn absolutte regler. Det viktigste er å sørge for at du har godt nok grep på veien, uavhengig av datoene. Været, temperaturen, og hvor lenge vinteren varer, vil til slutt avgjøre når det er best å skifte dekk.

Frist for bytte av dekk

Når det gjelder skifting til vinterdekk, er det vanlig å gjøre dette fra 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag. Men for Nordland, Troms og Finnmark er fristen 16. oktober. Men husk at det viktigste er å tilpasse seg været og føret. Du skal aldri bruke sommerdekk på vinterføre, da får du ikke godt nok veigrep.

Krav til mønsterdybde

Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er minst 3 millimeter for personbiler. Men det er lurt å ha minst 4 mm mønster for ekstra sikkerhet gjennom vinteren.

Piggdekk

Når det gjelder piggdekk, kan du bruke dem fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag, med mindre du bor i Nordland, Troms eller Finnmark, der er fristen 1. mai. Men igjen, vær oppmerksom på føret. Bruker du piggdekk utenom disse periodene, og føret ikke tilsier at du trenger dem, kan du få bot.

Store byene

Det er viktig å huske på at reglene varierer litt i de større byene som Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Der må du betale en avgift for å bruke piggdekk, og du må ha en gyldig oblat. Hvis ikke, risikerer du en bot på 750 kr.

Husk at det viktigste er sikkerheten. Så vær nøye med å sjekke dekkene og tilpasse deg værforholdene, uansett hvilken dato det er.

Vi er lokalisert sentralt i Drammen og håndterer alle våre kunder på drop-in. Klikk her for å finne oss på Google Maps.

 

Mer informasjon? Kontakt oss!

Kontakt
 

Lund Senter - olje, dekk og bilpleie

Telefon: +47 32 83 00 01
E-post: kontakt@lundsenter.no
Adresse Tordenskiolds gate 77, 3044 Drammen

Denne nettsiden bruker Google Analytics.